Adelphi The Brisbane 5 years old Fusion whisky (57.5%)

SCHOTLAND / 0.70 liter, 57.5%

Aantal: 2

Adelphi The Brisbane 5 years old Fusion whisky

Voortbordurend op een thema van hedendaagse samenwerkingen, te beginnen met de 'Glover' van vorig jaar (een zeer dure Japanse Scotch-mix), en een Scotch-Indiase hybride, is hier nog een ambitieuze cross-country oefening: deze keer keek Adelphi naar Australie en koos drie Apera (sherry)  fusten van Starward in Melbourne, fuserden ze met twee Spaans eiken ex-Sherry oxhead fusten van Glen Garioch (Highlands, Schotland) en een deel van een ex-Sherry van Glen Grant.
Voorzover ons bekend is dit de eerste keer dat Australische whisky in een hybride mout wordt gebruikt - dus het is iets van een historische botteling.

Vanwege de wetten van de Scotch Whiskey Association (SWA), zijn Adelphi niet in staat om de leeftijd van beide Glen Garioch & Glen Grant te noemen. 

Vernoemd naar Sir Thomas Makdougall Brisbane, een ondernemende soldaat en astronoom die zijn geboorteland Schotland verliet om te dienen als gouverneur van New South Wales in 1821, is deze eenmalige releaseen tevens limited botteling beperkt tot 932 flessen wereldwijd.

Proefnotitie:
Sherry-zoetheid op de neus met prikkeling met milde alcohol. Gekruide rozijnen en hints van bananencake? 3-4 minuten accenten donkere chocolade en gestoofde boomgaard fruit (peren?). Intense, verwarmende, olieachtige whisky. Zoete, pittige fruitcake en bittere chocolade met een vleugje hitte en peper. Meer gedroogde abrikoos? ...
De afdronk roept Speyside op met gedempte steenfruit, brandewijncrème en vage bijenwas. Een krachtige, levendige mix die gemakkelijk een scheutje water kan verwerken, dus wees niet bang om te experimenteren. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »