Clairin Casimir Rhum Pur Jus de Canne (53.3%) Pot Still

HAITI / 0.70 liter, 53.3% - Pot Still Rhum - Distillerie Faubert Casimir

Lees meer...
€39,98 Incl. btw
Levertijd: Bestel produkt / Levertijd op aanvraag

Clairin 2018 Casimir Pot Still Rhum Pur Jus de Canne

FAUBERT CASIMIR
We moeten naar Barradères gaan om een ​​paradijs te vinden voor alle liefhebbers van rum, authenticiteit en smaak, en waar je de vijfde Indiana Jones-film kunt maken. Barradères ligt op slechts 25 km hemelsbreed van Cavaillon, dat op de nationale weg van Port-au-Prince naar Les Cayes ligt, maar om er te komen, duurt het minstens drie uur met een goed voertuig met vierwielaandrijving, langs een vuiltje weg die de heuvels beklimt die door tropisch bos worden bedekt, dan onderaan aan de riviermonding van Cavaillon, die de Caraïbische Zee ingaat, in de mooie baai van Barradères.
Er is geen restaurant, geen bar, zelfs geen apotheek, maar er zijn dertien stokerijen. Barradères leeft in een sfeer van het verleden, het lijkt vast te zitten in de 19e eeuw; het tempo van het leven is traag en alles lijkt waarde te hebben.

Faubert Casimir gaat verder met het werk dat zijn vader Duncan in 1979 begon en wordt beschouwd als de beste distilleerder in het gebied. Om bij zijn distilleerderij te komen, moet je een pad afleggen dat bedekt is met Bagasse en een natuurlijke, biologische bananentunnel passeert. Faubert cultiveert vijftig hectare Hawaii Blanche en Hawaii Rouge suikerriet; dit zijn niet-gehybridiseerde zachte stokken.
Hawaii Blanche lijkt op de ranken van Otahiti, geplant in 1800 in Martinique en zichtbaar in het St. James Distillery Museum in Sainte Marie.

Zijn plantage is in beslag genomen door bananen, palmen en vooral limoenen (citron vert).
De stokken worden alleen geoogst als ze volledig rijp zijn en dus blijven de velden nooit volledig verstoken van vegetatie. De bagasses worden gecomposteerd met andere organische materialen en worden gebruikt om nieuwe plantages te bemesten.

De eigenaardigheid van Casimir en andere distilleerders in het gebied is dat hij wat kruiden of plantaardig materiaal toevoegt aan puur rietsap tijdens de gisting, om de aroma's te verbeteren. Casimire voegt bladeren toe van citronella, kaneel en, in sommige partijen, gember.

HAITI the last frontier of RHUM!
Haïti is de 'Last Rum Frontier' en "Clairin" is de inheemse rum. Niemand eerder dan Velier heeft nooit verwacht het ondenkbare te ontdekken: er zijn nu 49 rum distilleerderijen in het gehele Caribische gebied. Echter Haiti heeft er niet minder dan 532!

Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over het enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten niet-gehybridiseerde suikerriet, chemisch -vrije landbouw, spontane gisting zonder gisten en archaïsche ongefilterde distillatie.

Onondekte en verrassende aromaticiteit, niet alleen voor rietdestillaten, ze zijn de enige natuurlijke rum in de wereld! Haïti begon als Assepoester en werd een prinses!

 

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »