Douglas Laing's The Epicurean Lowland Blended Malt whisky

€43,50 Incl. btw
Levertijd: EU: 2-10 dagen / Buiten EU; 4 tot 15 dagen

The Epicurean Lowland Blended Malt whisky

De gerespecteerde onafhankelijke bottelaar Douglas Laing & Co, onlangs nog onderscheiden met de titel Brand Innovator of the Year 2016 van World Whiskies, presenteert vandaag een nieuw lid van hun Remarkable Regional Malts Collection – The Epicurean Lowland Malt Scotch Whisky.

Deze blended malt is het best te omschrijven als ‘geboren en getogen in de stad’. The Epicurean is een huwelijk van fraaie Lowland single malts, vanuit het oosten en westen van Schotland samengebracht. De gerst knalt er uit, met tonen van bloemen en kruiden. Op de verpakking staat The Epicurean zelf, compleet met de bij hem behorende regalia, zoals een cocktail shaker en een kristallen karaf, omlijst met gerstehalmen.

Fred Laing, algemeen directeur en 2de generatie in de zaak: ‘In het Glasgow van de 30er jaren van de vorige eeuw was The Epicurean het leven en de ziel van elk feest. Waar hij ook binnenkwam om een dram te genieten, werd hij omringd door aanbidders en hield hen aan zijn lippen gekluisterd met spannende verhalen over verre reizen, interessante ontmoetingen, heerlijk eten en dito drinken. Onze nieuwe expressie eert deze kleurrijke charmante, charismatische en humoristische persoonlijkheid. Enige gelijkenis met ondergetekende is louter toevallig !’

De andere leden (tot nu toe) van Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts Collection zijn Timorous Beastie uit de Highlands, Scallywag uit de Speyside, Rock Oyster van de eilanden en Big Peat uit Islay.

In lijn met de filosofie van Douglas Laing is The Epicurean niet bijgekleurd, niet koud-gefilterd, en gebotteld op 46.2% ABV. 

Proefnotitie: Een rijke geur van mout, citrusfruit, bloemen- en kruidentonen. De smaak bekleedt de tong met een zoete laag van basterdsuiker, kruidenmix, tijm, perzik en harde zuurtjes. De afdronk onderstreept het kruidige karakter en voegt amandel, gemaaid gras en gebrande suiker toe.

Tekst: Whiskypassion

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »