El Dorado 50th Anniversary Special Reserve Edition Rum

GUYANA / 0.70ltr. 43%
OP BESTELLING! Special Edition is to celebrate Guyana’s Golden Jubilee. De 50th Anniversary Edition is een blend van rums tot 50 jaar oud!!

Lees meer...
€2.995,00 Incl. btw
Levertijd: EU: 1-5 dagen / Buiten EU; 3 tot 15 dagen
Aantal: 1

El Dorado 50th Anniversary Special Reserve Edition Rum

Guyana is 50 jaar onafhankelijk en dat viert het moederbedrijf van El Dorado Rum, Demerara Distillers, in stijl. Namelijk met een unieke rum die 50 jaar oude spirit bevat waar wereldwijd maar 600 flessen van in omloop zijn. Demerara Distillers CEO, Komal Samaroo, verklaard ’ik geloof dat dit de beste rum is die je op onze planeet kan kopen’. Hij zou hier zomaar eens gelijk in kunnen hebben gezien de kwaliteit waar Demerara Distillers voor staat en het feit dat er 50 jaar oude rum in deze fles zit, waardoor deze rum bijzonder aangenaam en complex is.

Deze 50th Anniversary Special Edition is een blend van rums die tot een halve eeuw in eiken vaten heeft gerijpt. Tweederde van het 50-jarig jubileummengsel werd gedistilleerd in de historische dubbele houten potstill, en te rijpen in eiken vaten in 1966 - een passend eerbetoon aan Guyana en de unieke erfenis van distilleren. De speciale editie samenstelling werd aangevuld met bijna even oude rum in de stijl van de historische intentieplaatsen van Albion, Skeldon en La Bonne, die allen tussen 1966 en 1976 op eikenhout werden gedistilleerd en gerijpt; deze droegen 25% bij. Een laatste 10% van het 50-jarig jubileummengsel is afkomstig van rum uit 1983, het jaar waarin Demerara Distillers Ltd. werd opgericht.

Proefnotities:
Een volle krachtige rum, complex met tonen van coffee, bitterzoete donkere chocolade en een vleugje sinaasappelschil.

Slechts 600 flessen worldwide. Elk fles  is individueel genummerd en ondertekend door de Master Blender, vervaardigd met een 18 karaats gouden medaillon in premium Guyanese goud en gepresenteerd in een kenmerkende kristallen karaf.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »