El Dorado 'Enmore' 1996-21yo Rare Collection Rum

NU BEPERKT VERKRIJGBAAR
GUYANA / 0.70ltr, 57.2%

Lees meer...
€179,00 Incl. btw
Levertijd: EU: 2-10 dagen / Buiten EU; 4 tot 15 dagen
Aantal: 1

El Dorado 'Enmore' 1996-21yo Rare Collection Rum


Deze unieke 21 jarige 100% Continuous Still rum werd in 1996 gedistilleerd op de beroemde houten Continuous Coffey Still. The Wooden Continuous Coffey is van oorsprong in 1832 gebouwd op de Enmore Sugar Estate en is de enige overgebleven Wooden Column Still in de wereld. Het rum marque dat op deze de houten Continuous Coffey is gemaakt wordt nog steeds aangeduid als “Enmore” of “EHP” naar de heer Edward Henry Porter, de oprichter van de Enmore Estate.
Deze zeldzame Single Marque Rum heeft meer dan 21 jaren in ex-bourbon vaten onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen gerijpt. Het bottelen is ook in Guyana gebeurd op een vatsterkte van 56,5% en non-chill gefilterd, voor het behoud van het unieke smaakprofiel.
Deze EHP vormt ook een belangrijk element in de El Dorado blend 21 Year Old.

De proefnotities van Brand Ambassador Jesús Bernad:

Kleur: diepe amber kleur.

Neus: een intense geur van hout en specerijen, met hints van zoethout, vanille, espressokoffie, bruine suiker en gedroogde vruchten zoals noten en amandelen. Zeer complex.

Smaak: in de mond droog, met zachte tonen van eikenhout, rijpe zoete vruchten, zoals abrikoos en perzik, met een vleugje vanille en honing die de bitterheid van het eiken in balans brengen. Een evenwichtige rum en zeer aangenaam om te drinken, warm maar niet heet. Medium body met een lange afdronk.

Totaal: uitstekende rum, zeer complex met een aantrekkelijk gevoel.

Het verhaal van ‘’The Rare Collection’’

In de Demerara Distilleerderij zijn een aantal een unieke stills in gebruik, elk van origine afkomstig van verschillende suikerplantages in Guyana. De bekendste stills van de distilleerderij zijn echter de drie houten stills te weten:

• Enmore – Wooden Continuous Coffey Still

• Port Mourant – Wooden Double Pot Still

• Versailles – Wooden Single Pot Still

Deze drie zijn gemaakt van Guyanees hardhout, genoemd Greenheart. Het feit dat de stills van hout gemaakt zijn draagt bij aan het unieke karakter van de El Dorado Rum, omdat het hout van de stills een unieke smaak geeft aan de rum.

Bij de Demerara Distillers Ltd. zijn ze er trots op dat ze de juiste balans hebben weten te vinden tussen traditie en moderne tijden. Met de historische stills heeft Demerara Distillers Ltd. als een van de weinige distilleerderijen de capaciteit en het onderscheidend vermogen om unieke rums te creëren en ze van verschillende historische kenmerken te voorzien. De unieke historische rums zijn vanaf dag 1 de basis geweest voor de aged El Dorado serie. De verschillende historische rums worden normaal gesproken met elkaar vermengd door de Master Blender om zo de aged El Dorado expressies te creëren.

De Rare Collection serie is een ongeëvenaarde collectie van zeldzame en kostbare single marque aged El Dorado rums, cask strength, non blended en non-chill filtered, deze serie zal nu voor de eerste keer ooit, voor de consument beschikbaar zijn.

De Rare Collection is een bijzondere traktatie voor de doorgewinterde rumkenners.

Alle Rare Collection rums worden onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen in Guyana gerijpt op ex-bourbon vaten. De non blended botteling op vatsterkte gebeurt ook in Guyana. Deze historische rum serie wordt non-chill gefilterd om zo alle unieke individuele smaakprofielen zo veel mogelijk te behouden. Voor deze eerste beperkte vrijgave van de “Rare Collection” zijn 3 historische rum marques geselecteerd allen gemaakt met behulp van de houten historische stills.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »