El Dorado 'Versailles' 2002 Rare Collection Rum

NU LEVERBAAR / NOW AVAILABLE
GUYANA / 0.70ltr, 63%

Lees meer...
Aantal: 2

El Dorado Rum Versailles 2002

Deze unieke 100% Pot Still rum werd gedistilleerd in 2002 op de Wooden Single Pot Still van het voormalige Versailles Sugar Estate. De Wooden Single Pot Still deed eerder dienst op het Versailles Estate op de westelijke oever van de rivier de Demerara. Heden ten dage bevindt deze unieke still zich op het Demerara Distillers Diamond complex en is het de enige operationele Wooden Single Pot Still in de wereld. Deze zeldzame Single Marque Rum heeft meer dan 12 jaren in ex-bourbon vaten onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen gerijpt. Het bottelen is ook in Guyana gebeurd op een vatsterkte van 63% en non-chill gefilterd, voor het behoud van het unieke smaakprofiel. Deze VSG vormt ook een belangrijk element in de El Dorado blend 12 Year Old.

De proefnotities van Brand Ambassador Jesús Bernad:

Kleur: mooi goud amberkleurig.

Neus: zeer verleidelijk aroma van zoete vanille, honing en suikerkaramel, veel kruiden zoals kaneel en zoethout.

Smaak: in de mond warm en droog, maar diep in balans met de zoete tonen van droge abrikozen, vanille en toffee, mooie tonen van eikenhout, gedroogd fruit zoals amandelen; medium body, goed geïntegreerd met de alcohol, ronde en zoete afdronk.

Totaal: uitstekende rum met een verleidelijke persoonlijkheid en een originele finish: fris en zoet tegelijk.


Het verhaal van ‘’The Rare Collection’’

In de Demerara Distilleerderij zijn een aantal een unieke stills in gebruik, elk van origine afkomstig van verschillende suikerplantages in Guyana. De bekendste stills van de distilleerderij zijn echter de drie houten stills te weten:

• Enmore – Wooden Continuous Coffey Still

 • Port Mourant – Wooden Double Pot Still

 • Versailles – Wooden Single Pot Still

Deze drie zijn gemaakt van Guyanees hardhout, genoemd Greenheart. Het feit dat de stills van hout gemaakt zijn draagt bij aan het unieke karakter van de El Dorado Rum, omdat het hout van de stills een unieke smaak geeft aan de rum.

Bij de Demerara Distillers Ltd. zijn ze er trots op dat ze de juiste balans hebben weten te vinden tussen traditie en moderne tijden. Met de historische stills heeft Demerara Distillers Ltd. als een van de weinige distilleerderijen de capaciteit en het onderscheidend vermogen om unieke rums te creëren en ze van verschillende historische kenmerken te voorzien. De unieke historische rums zijn vanaf dag 1 de basis geweest voor de aged El Dorado serie. De verschillende historische rums worden normaal gesproken met elkaar vermengd door de Master Blender om zo de aged El Dorado expressies te creëren.

De Rare Collection serie is een ongeëvenaarde collectie van zeldzame en kostbare single marque aged El Dorado rums, cask strength, non blended en non-chill filtered, deze serie zal nu voor de eerste keer ooit, voor de consument beschikbaar zijn.

De Rare Collection is een bijzondere traktatie voor de doorgewinterde rumkenners.

 Alle Rare Collection rums worden onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen in Guyana gerijpt op ex-bourbon vaten. De non blended botteling op vatsterkte gebeurt ook in Guyana. Deze historische rum serie wordt non-chill gefilterd om zo alle unieke individuele smaakprofielen zo veel mogelijk te behouden. Voor deze eerste beperkte vrijgave van de “Rare Collection” zijn 3 historische rum marques geselecteerd allen gemaakt met behulp van de houten historische stills.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »