Highland Park Valkyrie Single Malt whisky

Highland Park Valkeyrie koop je vertrouwd en snel via www.zeewijck.nl.
Gebotteld op 45.9% alc. met een vleugje Orkney turf en gerijpt op Bourbon en Sherryvaten.

Lees meer...
Aantal: 5

Highland Park Valkyrie Single Malt whisky

De Valkyrie is de eerste van een serie van drie releases geïnspireerd op de Viking Legende. In 2018 volgt de Valknut, kort daarna gevolgd door de Valhalla. Gecreëerd door Gordon Motion, Master Whisky Maker van Highland Park.

In het smaakprofiel van Valkyrie is de turf van Orkney herkenbaar, met als resultaat een rijkere beleving van honingzoetheid dan onze 12 YO whisky. Gerijpt in een zorgvuldig gekozen combinatie van first-fill sherryvaten van Amerikaans eikenhout, Bourbonvaten en sherryvaten van Spaans eikenhout, aangevuld met een selectie re-fill vaten.

De verpakking is gecreëerd door de Deense ontwerper Jim Lynvild. Lyngvild stamt af van de Vikingen: zijn 36e overgrootvader Ragnvald Eysteinsson was de 1e Graaf van Orkney.

De Valkyrie is geïnspireerd op de eeuwenoude Hammer-steen van Gotland en een Vikingtegenhanger in Upland, Zweden. Een Valkyrie was in de Noorse mythologie een vrouwelijke figuur of geest. Zij kon bepalen welke Vikingkrijgers in de strijd zouden omkomen en mochten toetreden tot het leger van de God Odin. Een Valkyrie kon de gesneuvelde krijgers herkennen aan hun opvallende Valknut-tattoo.0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »