Old Ballantruan The Peated

Schotland / Speyside, 0.70 Liter, 50 %

Lees meer...
Aantal: 2

Old Ballantruan wordt gestookt in de prestigieuze Speyside Glenlivet regio uit "heavily peated barley" en heeft een uniek zoet-rokerig karakter. Old Ballantruan is een rariteit want de Speyside Glenlivet regio brengt slechts enkele 'peated' whisky's voort. Old Ballantruan dankt zijn naam aan de gelijknamige bron waaruit het water wordt geput voor de bereiding van deze malt. Gebotteld op 50% alc. voor behoud van alle subtiele smaaknuances uit het distillaat.

Peated Whisky
Hun kenmerkende rooksmaak danken peated whisky's aan de turfrook waarmee de gemoute gerst, het basis ingrediënt voor single malt whisky, wordt gedroogd. De stevigheid van de rook smaak, wordt bepaald door de mate waarin de gemoute gerst is gerookt en het soort turf dat daarvoor is verbrand. Old Ballantruan gebruikt een zwaar gerookte gemoute gerst (heavily peated barley).

Speyside Glenlivet regio
Centraal in de Speyside regio ligt het prestigieuze Speyside Glenlivet gebied. De natuurlijke omgeving van dit gebied, met zuiver water en de hoge ligging met zuivere lucht, draagt bij aan de smaak van deze mooie whisky.

Kleur: warm goud.
Geur: heide zoetheid met subtiele bloementonen.
Smaak: zachte rooktonen met hints van citrus en mout.
Afdronk: zacht met aanhoudende rook en turf aroma's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »