Whisky & Rum aan Zee festival 2021

WHERE WHISKY MEETS RUM 2021

15de editie – vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2021

BESTE RUM EN WHISKY VRIENDEN,

De kogel is door de kerk, we hebben een besluit genomen. ONS JUBILEUM FESTIVAL 'WHISKY & RUM AAN ZEE' GAAT DEFINITIEF DOOR. We waren eraan toe! Wat is er nu mooier om dit weer met vrienden en vele andere rum en whisky liefhebbers te gaan beleven!
We zijn ervan overtuigd dat we een veilig en verantwoord evenement kunnen organiseren. Alle doelgroepen zullen dan ingeënt zijn en hebben er tevens vele field-lab evenementen plaatsgevonden met tot nu toe zeer hoopgevende resultaten. Uiteraard blijven we de berichtgevingen van het RIVM op de voet volgen en zullen de adviezen opvolgen die vanuit de regering en gemeente Velsen geadviseerd worden.

Het concept van Whisky & Rum heeft zich al sinds het eerste festival in 2005 bewezen en kijken elk jaar weer om met iets bijzonders te komen. Het Whisky & Rum aan Zee festival staat voor nieuwe ontdekkingen op gebied van gloednieuwe rum en whisky releases, gezelligheid, educatie op een heerlijke ontspannen wijze. Wat is er nu mooier om dit met vrienden en vele andere rum en whisky liefhebbers weer te gaan beleven!

Ben je een echte WHISKY liefhebber, of houd je meer van RUM? Heb je altijd al het willen weten hoe rum en whisky gemaakt worden of wat de verschillen zijn tussen het grote aanbod van dit vloeibare goud? Kom dan naar ’Whisky & Rum aan Zee’. Alles draait op deze 15de editie om beleving, geur en smaak. Ruim 40 standhouders laten je enthousiast kennis maken met meer dan 500 soorten rum, bourbon en whisky van over de gehele wereld. Proef de zwoele sferen van rum uit de Caribbean en Zuid-Amerika in tropische cocktails of gewoon puur! Waan je na een glas single malt in de overweldigende Schotse Highlands en Islay. Ben je gek op Azie?, ook Japan en Taiwan produceren top kwaliteit aan whisky en natuurlijk kun je deze ook proeven. Dichter bij huis is Nederland als whisky en rum producerend land ruim vertegenwoordigd. Als je nog nooit echt goede Amerikaanse bourbons hebt geproefd is dit je kans. Je zult verrast zijn!
Stevige trek? Finger licking good fingerfood uit de Caribische en Schotse keuken zullen deze dag je honger stillen. Natuurlijk ontbreken de Cubaanse sigaren niet. Deze zijn onlosmakelijk verbonden met een goed glas whisky of rum. Ben je geen ‘puur’ drinker dan zullen de tropische cocktails wat voor je zijn. Laat je inspireren door de cocktail-bartenders want zij maken ze vers en live om ze daarna makkelijk thuis te kunnen maken.

Wil je je kennis verder verbreden? Voorafgaand aan het festival vinden er een aantal rum en whisky masterclasses plaats zodat je van de middagsessie niets hoeft te missen. Houd de site in de gaten! Wat je nog meer kunt verwachten…? Cachaca, Mezcal, Jenevers, Tequila en meer, veel meer, maar laat dat een verrassing zijn.
Vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober beloofd weer een dag vol smaak ervaringen, gezelligheid, beleving, heerlijk eten en drinken te worden. We verwelkomen je graag op Whisky & Rum aan Zee. Ga voor kaarten naar kaarten bestellen of reis mee met één van de deelnemende whisky en rum specialisten.


Ga voor kaarten naar https://www.zeewijck.nl/nl/reserveren-proeverijen-workshops-masterclasses-202/

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »