Tamosi Kanaima 16yo Diamond Versailles Still (58.9%)

GUYANA / 0.70 ltr, 58.9%

Lees meer...
Aantal: 1

Tamosi Kanaima 16yo Diamond Versailles Still

Gedistilleerd op de Versailles nog in 2004 bij Diamond Distillery in Guyana. Deze rum heeft 16 jaar gerijpt in een continentaal klimaat voordat hij in 2020 werd gebotteld.

De Versailles is nog steeds een van de laatste overgebleven houten vat-stills die vandaag in gebruik zijn. Het werd voor het eerst geïnstalleerd in het begin van de 19e eeuw en vanwege de hoge kosten van koper werd het gemaakt van Guyanese Green Heart-hout. Elke batch duurt ongeveer 12 uur en leent zich voor een zwaar en vol smaakprofiel.

Gebotteld op 58,9% alc. Het profiel van de rum is diep, donker en melasse zwaar afgewisseld met groene tonen op de neus. In de mond heeft het een gladde opening met wat karamel voor golven van ongezoete Guyanese rumcake en een droge en licht houtachtige afdronk. Dit is een grote, gedurfde rum vol met dichte smaken, en zeker niet voor niet-ingewijden.

Deze rum werd gekleurd met wat karamel voordat hij in vaten werd gedaan. Bij het bottelen van onze rum gebruiken we geen smaakversterkende toevoegingen.

Kanaima verwijst naar de geest van bloedwraak en naar degenen die eraan zijn toegewijd. Wanneer een persoon sterft door gemeen spel, wordt een ritueel uitgevoerd om de locatie van de dader te vinden, de naaste verwant van de overledene krijgt de taak om deze daad van wraak uit te voeren. Door de geest van Kanaima uit te nodigen om hun lichaam te bezitten door middel van een ritueel waarbij bepaalde drugs of soms een bepaalde boom betrokken zijn, waarbij ze zichzelf een Kanaima werden en doordrenkt met de kracht van een roofdier, vertrokken ze van hun nederzettingen, soms om niet gezien te worden gedurende maanden of jaren tot de handeling is uitgevoerd. Bij het vinden van hun slachtoffer worden vaak gifstoffen zoals 'wassi' of die gemaakt van de 'Urapa'-plant gebruikt om het slachtoffer te onderwerpen, terwijl de tanden van een giftige slang worden gebruikt om hun tong te prikken, waardoor ze niet meer kunnen praten. Als het slachtoffer uiteindelijk sterft en wordt begraven, keert de Kanaima terug naar het graf van het slachtoffer. De Kanaima duwt een staf in het graf en trekt het eruit om de sappen te drinken die erop terugkomen. Dit, hoewel gruwelijk, is de enige manier om de wraakzuchtige geest tevreden te stellen, zodat deze het lichaam verlaat en de persoon kan terugkeren naar zijn dorp. Als het ritueel niet is voltooid, stuurt het de Kanaima gek, zwervend door het bos voor de rest van zijn dagen. Daartoe zal de familie van het Kanaima-slachtoffer proberen het lichaam te verbergen of met gif te rijgen, zodat wanneer de Kanaima ervan drinkt, zij zelf omkomen. is de enige manier om de wraakzuchtige geest tevreden te stellen, zodat deze het lichaam verlaat en de persoon kan terugkeren naar zijn dorp. Als het ritueel niet is voltooid, stuurt het de Kanaima gek, zwervend door het bos voor de rest van zijn dagen. Daartoe zal de familie van het Kanaima-slachtoffer proberen het lichaam te verbergen of met gif te rijgen, zodat wanneer de Kanaima ervan drinkt, zij zelf omkomen. is de enige manier om de wraakzuchtige geest tevreden te stellen, zodat deze het lichaam verlaat en de persoon kan terugkeren naar zijn dorp. Als het ritueel niet is voltooid, stuurt het de Kanaima gek, zwervend door het bos voor de rest van zijn dagen. Daartoe zal de familie van het Kanaima-slachtoffer proberen het lichaam te verbergen of met gif te rijgen, zodat wanneer de Kanaima ervan drinkt, zij zelf omkomen.

Kanaima kan ook worden gebruikt om gevaarlijke dieren te beschrijven die mensen aanvallen of te dicht bij menselijke nederzettingen ronddwalen. Geloven dat ze bezeten zijn door Kanaima of een menselijke geest die uit is op wraak.

Historisch gezien is de beschuldiging van Kanaima vaak geheven tegen hele stammen, zoals de Ackawaios, die een reputatie hadden voor heimelijkheid en moord.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »