Tamosi Karaya 22yo - Uitvlugt Port Mourant 1998 (61.1%)

GUYANA / 0.70 ltr, 61.1%

Lees meer...
€182,50 Incl. btw
Levertijd: EU: 2-10 dagen / Buiten EU: 6-15 dagen

Tamosi Karaya 22yo - Uitvlugt Port Mourant 1998

Deze rum werd in 1998 nog gedistilleerd op de Port Mourant terwijl hij gehuisvest was in de distilleerderij van Uitvlugt en werd 2 jaar gerijpt in de tropen en nog eens 20 jaar gerijpt in een continentaal klimaat voordat hij werd gebotteld op 61,1%.

De Port Mourant is nog steeds een dubbel houten vat waarvan wordt gedacht dat het dateert uit 1732 en is het oudste in zijn soort dat nog steeds in gebruik is. De distilleerderij is gemaakt van Greenheart wood dat inheems is in Guyana, vanwege de hoge prijs van koper in die tijd. Deze rumstijl neemt meer dan 16 uur in beslag om een ​​enkele batch te draaien en is een terugkeer naar de zeer vroege rumproductie in Guyana, en heeft zijn status meer dan verdiend onder liefhebbers van geharde rum.

Het beschrijven van een rum die zo complex en mooi is, is bijna een zinloos. De neus geeft enkele herkenbare verouderde Port Mourant-tonen met wat zoet hout, potloodkrullen maar met wat extra stervrucht en tonen van lijm die voor een goede dosis zijn gemengd. Het voordeel van de lange langzame veroudering komt hier echt tot uiting in de ontwikkeling van deze complexe bedwelmende aroma's. Het gehemelte begint zacht voordat wat alleen kan worden omschreven als een explosie van intense smaken, overgedragen vanuit de neus, de mond vult. De afdronk is erg lang, golvend en ontzettend plezierig met golven van smaak die strijden om aandacht.

Karaya is het Taino-woord voor maan. Ze had een enorme macht over mensen en had de gewoonte degenen te betoveren die haar te lang bleven aankijken. Het verhaal dat op de fles wordt verteld, is er een van overmoed, jaloezie en uiteindelijk van onbeantwoorde liefde. Terwijl de Taino de meest noordelijke Caribische eilanden bezetten, waren ze afkomstig van de Arawaks van Guyana, en gezien hoe perfect dit verhaal trouwt met het smaakprofiel van deze rum, hadden we geen andere keuze dan de fles te wijden aan de prachtige, krachtige maar ongrijpbare Karaya.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »