Tamosi Sawaku 2009 - Bielle / Marie Galante (52.5%)

MARIE GALANTE / 0.70 ltr, 52.5%

Lees meer...
Aantal: 1

Gedistilleerd en gerijpt in de Bielle-distilleerderij op Marie-Galante, is deze rhum agricole het resultaat van een dubbele distillatie, eenmaal door een alambiek en eenmaal door een van de Savalle-kolomstills.

Bielle haalt zijn riet lokaal uit de 15 rietsoorten die op het eiland beschikbaar zijn, het riet wordt vervolgens ter plaatse vers geperst en laat het 36-48 uur fermenteren in grote open vaten met toevoeging van bakkersgist. Van daaruit wordt de wash gedestilleerd (normaal in de driekoloms Savalle) tot ongeveer 80+% alc. Rijping gebeurt in de distilleerderij zonder enige toevoegingen.

Deze rhum agricole rijpte drie jaar op kleine eik en rustte daarna nog zeven en een half jaar in een grote eiken foudre. Vanaf het moment dat we een sample rechtstreeks van de foudre proefden, wisten we dat dit een vintage was die moest worden gedeeld!

Zoals bij al onze rum gebruiken we bij het bottelen van onze rum geen smaakversterkende toevoegingen.

Het verhaal op de fles is er een van oorsprong, een van Luquo en de eerste Cariben/Kalinago. Veel daarvan, waaronder Sawaku, werden sterrenbeelden en hadden macht over verschillende elementen. Deze sterrenbeelden hebben altijd een bijzondere betekenis gehad voor de Kalinago, omdat ze door de aanwezigheid van deze sterrenbeelden aan de hemel wisten of het het seizoen was om oorlog te voeren over de zeeën, om thuis te blijven en te boeren, of ze moessons konden verwachten, stormen, orkanen of droogtes. Tijdens het vroege Europese contact werd ook opgemerkt dat de Kalinago meesterlijke zeevaarders waren, de Europese zeekapiteins die de helft van hun leven hadden besteed aan het bestuderen van navigatie, waren volledig verbijsterd over hoe de Kalinago in staat waren om de zeeën zo vakkundig te bevaren met alleen de sterren alleen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »