Texels Dubbel

NEDERLAND / 0.30 liter, 6.4%
Texels Dubbel is het moutige, donkere speciaalbier van Texel

Texels Dubbel is het moutige, donkere speciaalbier van Texel. Dit ambachtelijk gebrouwen bier wordt gebrouwen volgens eeuwenoude tradities. Het krijgt zijn warme gloed door het gerstemout donker te roosteren. Tijdens de Dutch Beer Challenge in maart 2015 is Texels Dubbel door experts bekroond met zilver in de categorie 'Donker: Licht donker'.

De bieren van Texels worden gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals zuiver duinwater, Texelse gerst, hop en gist van de eigen Texels giststam. Ze zijn daarom erkend als ‘Echt Texels product’.

Het robijnrode Texels Dubbel heeft een volle smaak en een aangenaam klein zoetje in de afdronk.

Het biertype ‘Dubbel’ stamt al uit de Middeleeuwen. Toen waren het de abdijen die de eerste bieren brouwden. De ‘Enkel’ met weinig mout, bereikbaar voor de laagste klasse. De ‘Dubbel’ met meer gerstemout en geroosterde gerstemout voor de middenklasse. En de ‘Tripel’, een heel vol blond bier met veel gerstemout. Door de grote hoeveelheid grondstoffen (gerst) een duurder bier en daardoor alleen betaalbaar voor de adel.

De bieren - Enkel, Dubbel en Tripel – werden bewaard in houten vaten met een, twee of drie kruisen er op, zodat men wist wat de inhoud van het vat was. ‘Enkel’ wordt vandaag de dag niet meer gebrouwen, maar Dubbel en Tripel zijn nog steeds zeer geliefd bij de bierdrinker.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »