Texels Goudkoppe

NEDERLAND / 0.30 liter, 6%
Texels Goudkoppe is het blonde speciaalbier van het eiland Texel

€1,65 Incl. btw
Levertijd: EU: 2-10 dagen / Buiten EU; 4 tot 15 dagen

Texels Goudkoppe is het blonde speciaalbier van het eiland Texel. De gouden gloed waarmee de zon opkomt boven de Waddenzee, gaf dit bier zijn naam. Het is een heerlijk bier voor elk seizoen, met een volle smaak en een zacht bittertje in de afdronk.

De bieren van Texels worden gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals zuiver duinwater, Texelse gerst, hop en gist van de eigen Texels giststam. Ze zijn daarom erkend als ‘Echt Texels product’.

Voor Texels Goudkoppe gaan de brouwers te werk volgens de eeuwenoude tradities van het 'Bayerische Reinheitsgebot', een Duitse regeling die geldt als de oudste warenwet ter wereld. De oorsprong ligt sinds 1516 in het hertogdom Beieren. Volgens dit gebod mocht bier alleen gemout graan, water en hop bevatten. Gist was toen nog niet ontdekt en komt daarom niet voor in het oorspronkelijke Reinheitsgebot. Volgens voorstanders zou bier dat volgens het Reinheitsgebot gebrouwen is, beter van smaak zijn dan bier waaraan bijvoorbeeld suiker is toegevoegd. Het gebod verbiedt ook het gebruik van kruiden en vruchten.

ingrediënten

Duinwater, gerstemout, hop, gist. Bevat gluten.

geniet met bier

Texels Goudkoppe combineert goed bij elk gerecht.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »