Lorenzo Inga

Min: €0 Max: €5

Lorenzo Inga is de vijfde generatie van de markante familie Inga. Hun rijke ervaring in het maken van grappa en likeur begint al bijna 200 jaar geleden, in 1832 om precies te zijn, in het plaatsje Noto op Sicilië.
Het bedrijf komt in de twintigste eeuw tot groei in Piemonte, waar het nog altijd gevestigd is, 20 kilometer uit de kust bij Genua. Lorenzo staat aan het roer van het familiebedrijf, daarbij ondersteund door zijn vader en jongere broer.
Hoog op Lorenzo's agenda staan de kwaliteit en uitstraling van zijn producten. Beide aspecten worden duidelijk gewaardeerd door de vele zelfstandige slijters en horeca-zaken die bewust voor een niet-standaard aanbod kiezen en het Inga-label hebben omarmd.

Vraag 100 mensen wat de basis voor amaretto is en 95 mensen zullen antwoorden met 'amandel'. Laat dat nu veelal niet gebruikt worden, ook niet door merken die claimen 'origineel' te zijn.

De amaretto van Lorenzo Inga daarentegen wordt gemaakt van amandel volgens een recept uit het naburige dorpje Gavi, de bakermat van amandelkoekjes.
En dat proef je. Heerlijk mild, pure amandel, geen fabrieksmatige smaak. De Lorenzo Inga amaretto wordt dan ook geserveerd in zéér gerenommeerde sterren-restaurants.


Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »