DOM Bénédictine is één van die eeuwenoude geheime recepten, bedacht door Franse monniken. Deze ambergele kruidenlikeur, gemaakt in Fécamp, Normandië, zou medicinale eigenschappen hebben. In 1863 ontdekte een koopman uit Fécamp dit vergeten recept. Lees meer..
DOM Bénédictine is één van die eeuwenoude geheime recepten, bedacht door Franse monniken. Deze ambergele kruidenlikeur, gemaakt in Fécamp, Normandië, zou medicinale eigenschappen hebben. In 1863 ontdekte een koopman uit Fécamp dit vergeten recept en vernoemde het naar een eerbetoon aan de benedictijner monniken. Hij liet zelfs een paleis bouwen om de distilleerderij te huisvesten waar de likeur nog steeds wordt geproduceerd.
Het recept omvat vier basisbereidingen met 27 verschillende planten, die in alcohol worden getrokken en vervolgens worden gedistilleerd. Het resultaat, een "spirit", wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten en gekleurd met saffraan. Citroenmelisse, jeneverbes en engelwortel zijn de meest prominente aroma's. Het bereidingsproces begint met het infuseren van elk preparaat in neutrale alcohol. Elk preparaat wordt vervolgens langzaam of zelfs dubbel gedistilleerd, afhankelijk van de ingrediënten waaruit het bestaat.
De distillatie vindt nog steeds plaats in gehamerde koperen distilleerketels. Deze zijn uniek en dateren uit de tijd van Alexander de Grote. Deze eerste stappen maken het mogelijk om 4 alcoholaten te verkrijgen, ook wel “Spirits” genoemd. Deze vier dranken worden gemengd. Deze blend rust acht lange maanden in een eikenhouten vat. De dranken vermengen zich, waarbij de volledige kracht van hun essentie vrijkomt en ze harmonieus samensmelten.
Het productieproces gaat verder met de uiteindelijke blend. Honing en een infusie van kostbare saffraan worden aan de blend toegevoegd. Deze ingrediënten dragen bij aan de saffraan-amberkleur die zo kenmerkend is voor Bénédictine. De uiteindelijke samenstelling is nu klaar voor dubbele verhitting op 55 °C. Deze stap zorgt voor een perfecte harmonie van de compositie. De uiteindelijke blend rijpt vervolgens vier maanden in eikenhouten vaten. Deze laatste rijping is nodig om de subtiele balans van de compositie te perfectioneren. Alle ingrediënten vermengen zich en de alchemie treedt in werking. De resulterende samenstelling wordt gefilterd om de onberispelijke kwaliteit van Bénédictine te garanderen.
DOM Bénédictine is één van die eeuwenoude geheime recepten, bedacht door Franse monniken. Deze a..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen