Hendrick's Gin

SCHOTLAND / 0.70ltr, 41.4%

Aantal: 3

Hendrick's Gin

Wat onmiddellijk opvalt aan Hendrick’s, is het feit dat de gin gebotteld werd in flesjes met een oud, apotheekachtig uiterlijk. Hendrick’s Gin is gebotteld met 11 klassieke ingrediënten. De smaak van deze gin wordt versterkt door toevoeging van de Bulgaarse roos of een stukje komkommer. Tot de 11 klassieke ingrediënten behoren onder andere: jeneverbessen, engelwortel, koriander, sinaasappelschillen.

AROMA
Uitgesproken floraal aroma met hints van komkommer en rozen

SMAAK
Prachtige smaak van jeneverbes met toetsen van citrus en komkommer

INGREDIËNTEN
Jeneverbes, komkommer, angelica wortel, orriswortel, citroen en limoenschillen.

Hendrick’s is een super premium gin met een bijzondere twist. Zo wordt Hendrick’s gedistilleerd in het on-ginse Schotland, met z’n eeuwenlange expertise op het gebied van distilleren en de aanwezigheid van het zachte Schotse water, in dit geval uit de lokale Penwhapple bron. Dan is er de ongehoord hoge kwaliteit ingrediënten, welke gebruikt worden bij de bereiding van Hendrick’s. De beste smaken van een zeer vreemd en omvangrijk botanisch boeket komen uit alle hoeken van de wereld.

De bereiding vindt afzonderlijk plaats in een ‘Carter Head still’ en een ‘Bennet Still’. Waar de Bennet still (een soort koperen distilleerketel) de ingrediënten kookt, worden de ingrediënten in de zeldzame Carter Head Still gestoomd. Door het samenvoegen van de beide spirits, ontstaat een zachte gin met zowel een stevig karakter als een balans van subtiele smaken. Normaliter wordt een kleine batch omschreven als 1.000 liter. Hiermee vergelijkend wordt Hendrick’s in minuscuul kleine batches van 450 liter gedistilleerd. Hierdoor hebben de Master Distillers een hoge mate van controle om het complete bereidingsproces tot in detail in de gaten te houden en zodanig een hoge kwaliteit Gin te bereiden, welke de naam Hendrick’s waard is. Tot slot wordt Hendrick’s afgerond met een infusie van de essences van Hollandse komkommer en de oliën uit Bulgaarse Rode rozenblaadjes. Dit alles maakt Hendrick’s tot een wonderbaarlijk verfrissende gin met een fleurig aroma.

Hendrick’s is de enige gin welke gemaakt door de combinatie van een Carter-Head en een Bennet Still. Ondanks het feit dat hetzelfde botanische boeket gebruikt wordt, bereiden de twee stills compleet verschillende dranken.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »