Wolfberger Pinot Blanc Signature

FRANKRIJK-ELZAS / 0.75 liter, Wit
Smaak: Soepel in de mond en heerlijk drinkbaar met een lange finish.
Geur: Tonen van verse hazelnoten en witte bloemen

Lees meer...

Wolfberger Pinot Blanc Signature

Herkomst: Frankrijk / Elzas / Wolfsberger
Druif: Pinot Blanc
Smaak: Soepel in de mond en heerlijk drinkbaar met een lange finish.
Geur: Tonen van verse hazelnoten en witte bloemen
Kleur: WIT
Volume: 0.75
Lekker bij: Lekker in combinatie met delicate schaal- en schelpdieren, sushi, gegrilde vis in folie of in saus, taarten, quiches, rauwe groenten en salades.      
Temperatuur: 10 - 12 C.
Wanneer te serveren: Een wijn om direct te drinken, maar kan nog wel twee jaar mee.   
 

Meer info
Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.

Wolfberger is gevestigd op enkele kilometers van Colmar, in het dorpje Eguisheim. Het dorp is zeer typisch voor de streek met zijn huizen met duiventillen en puntdaken. Het is een omweg waard en Wolfberger ontvangt dan ook jaarlijks 100.000 bezoekers. Deze "nummer 1" van de Elzasserwijnen telt niet minder dan 800 coöperanten. U kunt zich voorstellen dat Wolfberger wijn niet één kwaliteit, maar een breed spectrum aanbiedt.

Over de Naam
Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald "wolvenherder" betekent. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »