Exclusief gebotteld voor de Benelux. Slechts 235 flessen. Lees meer..
Ballindalloch 2016 Bourbon Barrel No. 5 en bourbon barrel No. 31. , respectievelijk gedistilleerd op 14 januari 2016 en 21 januari 2016. In de neus een heerlijke combinatie van (Pink Lady) appel en “All Spice” met Wine Gums met poedersuiker, kaarsvet en wilde heidebloemen. Dan nootmuskaat, zeezout, perzik en verse vanille, Met water meer fruit, maar ook noga en houtsnippers en gedragen leer. Een rijk en vol mondgevoel vraagt meteen om aandacht met vers fruit uit de boomgaard, groene mango, met karamel en witte chocolade. Ananas en dennenappel combineren heerlijk met eikenkruiden.
De afdronk is indrukwekkend zonder ook maar één enkel scherp randje. Ballindalloch heeft lang gewacht met het openen van de deuren, maar het is het waard geweest. De smaken komen in lagen en zorgen voor een lange, maar tegelijkertijd heerlijk zachte finish.
Voor de Ballindalloch Single Malt Whisky komt al het graan van de graanvelden op het eigen landgoed. In het voorjaar worden de granen gezaaid op de velden rond het kasteel, langs de Spey rivier. In het typische vochtige Schotse klimaat groeit het graan goed, om vervolgens in het najaar te kunnen worden geoogst. De gehele behoefte van de distilleerderij komt van de eigen velden. Het graan wordt opgeslagen in de schuren op het landgoed om na het drogen uiteindelijk omgezet te worden in whisky.
Exclusief gebotteld voor de Benelux. Slechts 235 flessen.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen