Clairin Sajous Rhum Pur Jus de Canne Pot Still

HAITI / 0.70 liter - Pot Still Rhum - Distillerie Chelo

Lees meer...
€39,98 Incl. btw
Levertijd: Bestel produkt / Levertijd op aanvraag

Clairin 2018 Sajous Pot Still Rhum Pur Jus de Canne

MICHEL SAJOUS
Ten noorden van Port-au-Prince, in de Saint Michel de l'Attalaye, bouwde Michel Sajous de distilleerderij op dezelfde plaats waar zijn familie sinds 1960 heeft gewoond. De kleine distilleerderij bevindt zich in het midden van de plantage van 30 hectare, geplant met verschillende variëteiten van suikerriet waaronder 'kristal', de laatste stokken toegestaan ​​in de AOC Rhum Martinique Agricole, en nog steeds gekweekt door Neisson. Ook hier is de teelt absoluut biologisch. Het extract is dan geconcentreerd suikerrietsap met de stoom geproduceerd met de bagasse, en de resulterende siroop kan worden opgeslagen voor fermentatie gedurende meer dan een jaar.

De geproduceerde Clairin is het resultaat van de distillatie van een beslag van gehele rietsiroop, en niet melasse; er wordt geen suiker geproduceerd.
Dit is de techniek die door niet minder dan 432 distilleerderijen wordt gebruikt en is de meest gebruikelijke methode om het hele jaar door te distilleren.

De Chelo-distilleerderij verkoopt lokaal en verzendt ook zijn producten naar Port-au-Prince, in vaten van 60 gallon (één gallon is gelijk aan 3,75 liter).

HAITI the last frontier of RHUM!
Haïti is de 'Last Rum Frontier' en "Clairin" is de inheemse rum. Niemand eerder dan Velier heeft nooit verwacht het ondenkbare te ontdekken: er zijn nu 49 rum distilleerderijen in het gehele Caribische gebied. Echter Haiti heeft er niet minder dan 532!

Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over het enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten niet-gehybridiseerde suikerriet, chemisch -vrije landbouw, spontane gisting zonder gisten en archaïsche ongefilterde distillatie.

Onondekte en verrassende aromaticiteit, niet alleen voor rietdestillaten, ze zijn de enige natuurlijke rum in de wereld! Haïti begon als Assepoester en werd een prinses!

 0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »