Clairin Vaval Rhum Pur Jus de Canne

HAITI / 0.70 liter - Pot Still Rhum - Distillerie Arawaks

Lees meer...
€39,98 Incl. btw
Levertijd: Bestel produkt / Levertijd op aanvraag

Clairin Vaval Pot Still Rhum Pur Jus de Canne

FRITZ VAVAL
Hij is de eigenaar van de Arrawaks-distilleerderij in Cavaillon, in het zuiden van het land, vlakbij de prachtige stranden van Aquin op Haiti. De familie Vaval is sinds 1947 eigenaar van de distilleerderij.

Fritz, die het bedrijf al vele jaren heeft geleid, is de eigenaar van 20 hectare land beplant met variëteiten van Madame Meuze suikerriet, natuurlijk geteeld.

De Clairin van het Nazon-type, die wordt geproduceerd uit puur rietsuiker, wordt op natuurlijke wijze gefermenteerd met wilde gist en gedestilleerd in één doorlopende koperen kolom, nog steeds met 10 trays en een zelfgemaakte condensor gemaakt van een benzineblik.
Fritz heeft Clairin ook in vaten verouderd en de verkregen resultaten zijn buitengewoon interessant.

HAITI the last frontier of RHUM!
Haïti is de 'Last Rum Frontier' en "Clairin" is de inheemse rum. Niemand eerder dan Velier heeft nooit verwacht het ondenkbare te ontdekken: er zijn nu 49 rum distilleerderijen in het gehele Caribische gebied. Echter Haiti heeft er niet minder dan 532!

Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over het enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten niet-gehybridiseerde suikerriet, chemisch -vrije landbouw, spontane gisting zonder gisten en archaïsche ongefilterde distillatie.

Onondekte en verrassende aromaticiteit, niet alleen voor rietdestillaten, ze zijn de enige natuurlijke rum in de wereld! Haïti begon als Assepoester en werd een prinses!

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »