De Bénédictine Single Cask Edition is een blend van DOM Benedictine (60%) en Franse Cognac (40%). Deze zeer gelimiteerde Cuvée, rijpt nog eens 6 maanden op kleine eikenhouten vaten in het hart van de distilleerderij.
- GELIMITEERD VERKRIJGBAAR -
Lees meer..
De Bénédictine Single Cask Edition is een blend van DOM Benedictine (60%) en Franse Brandy (40%). Deze zeer gelimiteerde Cuvée, La Bénédictine B&B, rijpt nog eens 6 maanden op kleine eikenhouten vaten in het hart van de distilleerderij. Dit resulteert in een lichte houtachtige smaak. Aroma's van kruiden en citrus, kruidig en gekarameliseerd. Drink als digestief, zoals een goede Cognac.
Bénédictine B&B, officieel gelanceerd in 1938, is een subtiele blend van Bénédictine likeur (60%) en cognac (40%). De smaken van de twee dranken rijpen drie maanden in eeuwenoude eikenhouten vaten. Deze verzachting van de blend zorgt voor een krachtige diepte en een zachte afdronk. B&B heeft een droger, minder zoet profiel dan de klassieke Bénédictine likeur.
Volgens de legende is Benedictine een gezondheidselixer dat in 1510 werd ontwikkeld door de Venetiaanse monnik Dom Bernardo Vincelli in de abdij van Fécamp. Hij zou planten hebben gedistilleerd die hij in overvloed vond op het plateau van Caux. Deze drank was zeer populair bij koning Frans I. Het recept raakte verloren en werd in 1863 herontdekt door wijnhandelaar Alexander de Grote. Deze laatste begon met de creatie van zijn gezondheidselixer, dat hij de naam Benedictine gaf en nu wereldwijd bekend is.
Benedictine bestaat uit 27 kruiden en planten, namelijk: engelwortel, hysop, jeneverbes, mirre, saffraan, foelie, dennenbloesem, aloë, arnica, citroenmelisse, thee, tijm, koriander, kruidnagel, citroen, vanille, sinaasappelschil, honing, rode bessen, kaneel en nootmuskaat. Het huidige recept is nog steeds geheim en er zijn drie kopieën verstopt op drie plekken in de wereld. De koperen ketels zijn de originele, daterend uit de tijd van Alexander de Grote, en worden nog steeds gebruikt voor distillatie. Zodra het product is verkregen, rijpt het ongeveer twee jaar in eikenhouten vaten in de abdij van Fécamp.
PRODUCTIE PROCES
DOM Benedictine is één van die eeuwenoude geheime recepten, bedacht door Franse monniken. Deze ambergele kruidenlikeur, gemaakt in Fécamp, Normandië, zou medicinale eigenschappen hebben. In 1863 ontdekte een koopman uit Fécamp dit vergeten recept en noemde het naar een eerbetoon aan de benedictijner monniken met hun motto: Deo Optimo Maximo – "God absoluut goed, absoluut groot." Hij liet zelfs een paleis bouwen om de distilleerderij te huisvesten waar de likeur nog steeds wordt geproduceerd. Het recept omvat vier basisbereidingen met 27 verschillende planten, die in alcohol worden getrokken en vervolgens worden gedistilleerd. Het resultaat, "spirit" genoemd, wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten en gekleurd met saffraan. Citroenmelisse, jeneverbes en engelwortel zijn de meest prominente aroma's.
Het bereidingsproces begint met het infuseren van elk preparaat in neutrale alcohol. Elk preparaat wordt vervolgens langzaam of zelfs dubbel gedistilleerd, afhankelijk van de ingrediënten waaruit het bestaat. De distillatie vindt nog steeds plaats in gehamerde koperen distilleerketels. Deze zijn uniek en dateren uit de tijd van Alexander de Grote.
Deze eerste stappen maken het mogelijk om 4 alcohollaten te verkrijgen, ook wel “Spirits” genoemd. Deze vier dranken worden gemengd. Deze blend rust acht lange maanden in een eikenhouten vat. De dranken vermengen zich, waarbij de volledige kracht van hun essentie vrijkomt en ze harmonieus samensmelten.
Het productieproces gaat verder met de uiteindelijke blend. Honing en een infusie van kostbare saffraan worden aan de blend toegevoegd. Deze ingrediënten dragen bij aan de saffraan-amberkleur die zo kenmerkend is voor Bénédictine. De uiteindelijke samenstelling is nu klaar voor dubbele verhitting op 55 °C. Deze stap zorgt voor een perfecte harmonie van de compositie.
De uiteindelijke blend rijpt vervolgens vier maanden in eikenhouten vaten. Deze laatste rijping is nodig om de subtiele balans van de compositie te perfectioneren. Alle ingrediënten vermengen zich en de alchemie treedt in werking. De resulterende samenstelling wordt gefilterd om de onberispelijke kwaliteit van Bénédictine te garanderen.
De Bénédictine Single Cask Edition is een blend van DOM Benedictine (60%) en Franse Cognac (40%). ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen