Glenfiddich Project XX Whisky

SCHOTLAND / 0.70ltr, 47%

Lees meer...
Aantal: 2

Glenfiddich Project XX Whisky

Project XX: 20 whiskyexperts, één onverwachte whisky

Project XX omvat een XXL samenwerking waarvoor twintig internationale Glenfiddich ambassadeurs uitgedaagd werden om één verrassende whisky samen te stellen. Vanuit heel de wereld kwamen zij in de Glenfiddich pakhuizen bijeen en hebben onder begeleiding van Brian Kinsman een combinatie gemaakt van twintig vaten naar eigen voorkeur. Een verwijzing van deze samenwerking is terug te zien op de fles, waar een vingerafdruk op te zien is dat een combinatie is van alle vingerafdrukken van de ambassadeurs. Ook Tony van Rooijen, ambassadeur van Nederland, heeft zijn vat mogen kiezen. Verschillende whiskyleeftijden, vaten en rijpingen komen zo samen in één nieuwe whisky, geredigeerd door Malt Master Kinsman. De ongedwongenheid in keuze resulteert in een weergaloze whisky: Project XX (twenty). Project XX heeft een verfijnde en evenwichtige smaak. Hij doet denken aan de zoetheid van een suikerspin met vanille- en houttonen.NOSE
Classic fruitiness with hints of apple blossom and plump pear. A perfect balance of rich vanilla oak with golden sugar and a touch of liquorice.

TASTE
Deep and mellow, the candyfloss sweetness is complemented by unusual notes of toasted almonds and cinnamon and a hint of crisp tannin.

FINISH
Long lasting with a savoured sweet oakiness.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »