ITALIE / 0.70 liter, 28%
De ‘Lorenzo Inga amaretto originale’ werd in 2012 gekozen tot "beste amaretto" door de toonaangevende International Wine and Spirit Competition.
Lees meer..
De amaretto die zich met recht 'originale' mag noemen, is die van Lorenzo Inga.
En wel om de volgende reden :
Vraag aan 100 mensen wat de basis voor amaretto is en 95 mensen zullen antwoorden met 'amandel'. Laat dat nu veelal niet gebruikt worden, ook niet door merken die claimen 'origineel' te zijn. Deze merken gebruiken vaak perzikpitten, dat in gemalen vorm de geur en smaak van amandel geeft.
De amaretto van Lorenzo Inga daarentegen wordt gemaakt van amandel volgens een recept uit het dorpje Gavi, in Piemonte, dat te boek staat als een van dé plaatsen waar de amaretti koekjes worden gemaakt. De Inga's hebben het recept nieuw leven ingeblazen met amandelextract van hun geboortegrond Sicilië. De ‘Lorenzo Inga amaretto originale’ werd dan ook niet verrassend in 2012 gekozen tot "beste amaretto" door de toonaangevende International Wine and Spirit Competition.
De amaretto van Lorenzo Inga geeft invulling aan de term ‘originale’ met de zo geliefde geur en smaak van marsepein en gesuikerde amandel. De ‘zachte structuur’ en het ‘zoete en volle mondgevoel’ werden hoog gewaardeerd door de jury. U proeft het verschil: zachter van smaak, minder fabrieksmatig.
ITALIE / 0.70 liter, 28%
De ‘Lorenzo Inga amaretto originale’ werd in 2012 gekozen tot "beste a..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen