Gerijpt op twee vaten, in Amerikaanse wit eiken bourbonvaten en Europese half port pijpen, wat resulteert in een whisky die licht en zoet is met een balans van fruitige, rokerige tonen. Een zachte met een lange, aanhoudende afdronk!
Onze maltmeester Dr. Craig Wilson sleutelde urenlang aan het selecteren en harmoniseren van whisky uit 3 onderscheidende vattypes - refil, Pedro Ximenez Oloroso gekruid en first fill ex-bourbon - totdat hij precies het juiste recept vond.
Deze fles is geproduceerd in de Ailsa Bay distilleerderij, en is eerder op de markt gebracht als Dalrymple. Ailsa Bay distilleerderij werd gebouwd om een Balvenie stijl van mout te produceren voor blends zoals Monkey Shoulder.
Aberfeldy 12 is gerijpt in een combinatie van sherry en bourbon vaten. Slechts een klein deel van de 2,5 mil. ltr. whisky uit de Aberfeldy distilleerderij komt als single malt op de markt. Het overgrote deel wordt gebruikt voor de blend van Dewar's White
Om een whisky met een tropisch gevoel te creëren, hebben Glenlivet's vakmannen een portie van hun zachte whisky gerijpt op vaten die voorheen Caribische rum bevatten. Het resultaat is een gebalanceerde en uitzonderlijk zachte whisky met een tropische twis
Om Benriach Twelve te maken, rijpt de Benriach spirit minstens twaalf jaar op drie casks waar voorheen sherry, bourbon en port in heeft gelegen. De whisky van elk vat wordt vervolgens vakkundig samengebracht tot een zachte, sherry-rijke single malt.
Deze eikenachtige en fruitige small-batch release is het resultaat van een van Dr. Bill's zeldzame experimenten met Cognac vaten, waarbij tonen van kruiden en leer elegant samengaan met de wonderlijke fruitsmaken van Glenmorangie.
Een verwarmende en rokerige versie van Lochlea single malt door het gebruik van ex-Islay barrels en geturfde quarter casks. De kleur van het label geeft de ijzige winters weer op de vlaktes van Ayrshire.
Deze Craigellachie 2010 is gefinished in Guyana rum vaten. Vers geroosterde koffiebonen openen de neus waarna hazelnoot mooi combineert met rijp tropisch fruit.
Vaten van de Pulteney Distillery kom je zelden tegen. Deze Pulteney 2011 komt uit first fill bourbon barrels, wat deze whisky een zoete vanille ondertoon heeft gegeven.
Dit is een klassieke Speysider van een traditionele familie distilleerderij. Deze 25 jaar oude single malt van Glenfarclas heeft zijn dagen doorgebracht in 100% Oloroso sherry vaten.
Dit is een 26 jaar oude single malt whisky van Glenfarclas uit Schotland. Glenfarclas is een van de weinige distilleerderijen die nog in handen is van een Schotse familie, de familie Grant.
Een eerlijke en ouderwetse kwaliteit single cask, single malt, volgens de Van Wees normen, zoals die zoveel jaren geleden door Han en Maurice van Wees zijn vastgesteld.
Cardhu 18 Years Single Malt Whisky is in de smaak soepel en heeft veel tonen van fruit, vanille, honing en kruiden (nootmuskaat). De afdronk is lang, rond met lichte drogende kruidigheid en iets geturfd.
Een fascinerende Speyside whisky uit Knock, Banffshire. Een kruidige en nootachtige neus, die verzacht naarmate de dram vordert. Zoete, fruitige noten zijn duidelijk zichtbaar zodra je hem proeft en dit leidt tot een droge afdronk met tomatentonen.
Deze Speyside botteling heeft prominente kersttonen van sinaasappelschil, kaneelstokjes, gedroogd fruit en walnoten. Een geweldige dram voor wie van iets zoeters houdt.
In de neus een licht en boterachtig karakter van deze dram uit de Speyside regio. Levendige fruitige tonen zijn ook zeer prominent aanwezig in deze 12 jaar oude botteling van Benriach.
De Craigellachie distilleerderij, ontworpen door Charles Doig in 1890, ligt in het hart van de Speyside tussen Rothes en Dufftown. Deze specifieke botteling, afgewerkt in 100% portvaten, heeft tonen van noten en verwarmende kruiden.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.